Annons
Nyheter

Politiker går emot föräldrar

Nyheter • Publicerad 17 februari 2014

Folkpartiets Berne Klysing ifrågasätter skolledningens förslag om Färjestadens nya skola. Han menar att kommunfullmäktiges beslut rör en F-6-skola, och inte enbart två årskurser.

– Har vi ingen respekt för fattade beslut? undrar han och får medhåll av andra politiker.

Annons

Frågan ställs i en skrivelse till kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges presidier. Skrivelsen bottnar i Ölandsbladets artikel i lördags, då Ann Willsund presenterade skolledningens huvudspår att inrymma årskurserna fem och sex i Färjestadens nya skola vid Färjehallen.

Berne Klysing ifrågasätter förslaget och får medhåll av bland andra Kent Ingvarsson (M) och Tommy Eliasson (S).

– Vi har ett beslut i fullmäktige om att bygga en F-6-skola och de (tjänstemännen, red.) ska rätta sig efter det. Man måste ha respekt för fullmäktige, säger Tommy Eliasson, som sitter i kommunfullmäktiges presidium.

Förra veckan hade kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidier ett samordningsmöte där frågan om skolan togs upp.

– Det hade börjat snackas om två årskurser och därför ville vi prata om det. Vi känner oss överkörda.

Tillbaka till fullmäktige

Tjänstemännens argument för att placera årskurserna 5 och 6 i den nya skolan är bland annat för att undvika känslan av en a- och b-skola, samt att skolgården bättre kan anpassas till elevernas ålder.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons