Annons
Nyheter

”Polisstationen är inte illa ute”

Nyheter • Publicerad 16 oktober 2009

Rullande polisstationen i form av husbilar är inget för Öland.

– Det är inte aktuellt att lägga ned stationen i Borgholm, bedyrar polischefen Magnus Areskog.

Annons

Sex polisstationer i länet hotas av nedläggning om länspolisen får bestämma. I den utredning länspolisstyrelsen hade på sitt bord under gårdagen sägs att stationerna i Hultsfred, Nybro, Mönsterås, Gamleby, Högsby och Torsås ska bortrationaliseras.

– Men det blev något konstigt i förra veckan, det kom uppgifter om att stationen här i Borgholm skulle ersättas med en husbil, en rullande polisstation, ett grepp polismyndigheten använder sig av på andra platser i landet, berättar Magnus Areskog, teamchef för polisstyrkorna på Öland.

En närmare granskning av uppgifterna lugnade Areskog.

– Det är ett förslag som kommer från civilfacket, något som ingen tagit större notis om. Polisstationen i Borgholm är inte aktuell för nedläggning, vi är inte illa ute, lovar Magnus Areskog, för övrigt något konfunderad över färska fastlandsrubriker gällande nedläggning av stationen i Mörbylånga, stängd sedan åtta år tillbaka.

– Däremot har vi en liten lokal i Färjestaden, men den är uppsagd vilket är synd.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons