Annons
Nyheter

Polislista stängd – ”Blev för mycket skitsnack”

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2007

BORGHOLM

Namninsamlingen och forumet gällande ”polismans oseriösa arbete i Borgholm” är borttagen.

Annons

– Många av inläggen gick på mig personligen, min bror eller min familj. Det var en massa skitsnack, förklarar listans upphovsman Mathiaz Gottfridsson.

184 personer, däribland Mattias Flink, Falun, Christer Pettersson, Sollentuna och Jarmo Mäkitalo, hockeymålvakten (?), samt ett femtiotal från orter utanför länet, skrev på nätlistan mot polismannen Bo Johansson, i folkmun känd som Bosse Polis.

– Öland är semesterort och de ”utifrån” kan vara personer som på ett eller annat sätt råkat ut för Bosse Johansson, tror Mathiaz Gottfridsson och påpekar att uppenbart oseriösa signaturer plockats bort.

OTREVLIG

Resultatet är enligt honom en bekräftelse.

– 184 namn visar att det finns stöd för det jag och lillbrorsan Henrik säger, vi ville få fram personer som blivit illa behandlade av Bosse Johansson och det har vi fått. Det är fortfarande skitmycket folk som ringer och vill vara med. Folk kommer även fram och frågar hur det går.

– Bara för att man gjort något olagligt ska man inte bli otrevligt bemött, säger Sättra-boende Mathiaz Gottfridsson, som tidigare i år gjorde något olagligt – för att stoppas av polismannen i fråga.

– Jag körde 85-90 på 70-väg, men han påstod att det gick i 140, vilket är ren lögn.

Rättsligt avgörs Mathiaz Gottfridssons fortkörning i början av september. Han medger utan omsvep att han även tidigare åkt dit för fortkörning.

– Jag förlorade körkortet för ett antal år sedan och då var det inga bekymmer. Korrekt bemött av en trevlig polisman och jag klagade inte. Det är själva bemötandet det här handlar om.

Annons

TRE ANMÄLNINGAR

Risken för att listan samlat namn som av en eller annan anledning fastnat i polisens garn för att sedan ge igen namninsamlingsvägen ser han som liten.

– Det finns väl sådana också, säger han dock.

Han instämmer delvis i att fortkörningen på Räpplingevägen var startskottet för listan.

– På sätt och vis. Samtidigt har många länge snackat om Bosse och jag har alltid sagt att om jag blir bemött på det sättet så anmäler jag honom. Och det gjorde jag och ärendet blev nedlagt.

– Jag och brorsan har gjort tre anmälningar mot honom och inget händer, allt blir nedlagt och hur ska man gå vidare då?

SKITSNACK

Gottfridsson-brödernas svar blev listan, egentligen två till antalet.

– Jag började med en vanlig lista och åkte runt med den, men eftersom så många ville vara med startade Henrik nätlistan i stället

– Listan är bara en liten del av det hela, det finns flera vägar att gå, säger Mathiaz och nämner ”JO-anmälan, grävande journalister och advokathjälp”.

Annons

Varför stängde ni listan och forumet?

– Många av inläggen gick på mig personligen, min bror eller min familj. Det var en massa skitsnack. Man höll sig inte till saken, till exempel påstods det att det här var en hämndaktion från min sida för att klara mig i rätten. Eller att jag sparkat ner folk bakifrån. Då är man helt ute och cyklar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons