Annons
Nyheter

Polisen storsatsar i Kalmar – men blir mer sällsynta på ön

Nyheter • Publicerad 23 mars 2007

KALMAR/ÖLAND

Ordningsmakten skall bli mer synlig ute på gatorna, framför allt i länets större orter. Den intentionen har dock en baksida. Poliser lär bli en ännu ovanligare syn på Öland.

Annons

– Det vore tjänstefel av mig att inte rikta resurserna där de behövs, säger Ulf Ericsson, vid Polismyndigheten i Kalmar län, och påpekar att statistiken visar att de flesta brott faktiskt begås i de större städerna.

För länets del innebär det att Kalmar och Oskarshamn kommer att prioriteras, där polisen skall bli mer synlig ute i kroglivet på stan. Antalet fall av rån och misshandel ökat den senaste tiden, varför supandet bland det yngre klientelet nu skall stävjas. Genom att arbeta mer förebyggande med patrullering och därmed vara på plats när något händer, hoppas polisen få färre utryckningar.

”DET HÄR KAN VI ALDRIG ACCEPTERA”

Polisen kommer dock även fortsättningsvis vara synlig på Öland sommartid – men övriga delen av året lär de till och med bli en ännu ovanligare uppenbarelse än hittills, vilket väcker starka reaktioner i både Borgholm och Mörbylånga.

– Jag blir så trött så fruktansvärt trött på dem. Jag har redan bråkat så mycket med dem, suckar Lisbeth Lennartsson, kommunalråd i Borgholm.

– Det här kan vi aldrig acceptera, säger Mörbylångas kommunalråd Kent Ingvarsson upprört.

PETER BOSTRÖM

JAN L LINDGREN

Läs mer på ÖB-webben och Ölandsbladet i morgon lördag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons