Nyheter

Polisen jagar bilder på nätet i jakt på knivmannen

Nyheter • Publicerad 25 juni 2009

Flera foton hämtade från nätet granskas av polisen i jakten på den person som knivskar en 21-åring till döds under midsommarfirandet i Köpingsvik.

– Det finns sådana foton här, bekräftar polisens informationschef Ulf Karlsson.

På flera nätforum spekuleras det vilt kring midsommardådet i Köpingsvik där en 21-åring knivskars till döds. Enbart på Flashback, under rubriken ”Veckans Brott”, finns över tusen inlägg, många med information som kan vara till nytta för polisen.

– Vi är på nätet och tittar och får även tips om vad som finns där, säger Ulf Karlsson och bekräftar att flera bilder från diverse nätforum finns hos polisen.

– Det finns sådana foton här, vi har dem.

På Flashback hittas ett otal länkar till bilddagböcker och FaceBook-sidor där bilder från midsommarfirandet på Öland är upplagda. En del bilder påstås i rader av Flashback-inlägg visa efterlysta vittnen och till och med trolig gärningsman.

Bland annat finns en bild tagen i Borgholm under midsommarhelgen på två kvinnor i 20-årsåldern vars utseende stämmer väl med signalementet på de två kvinnor polisen söker efter som vittnen.

– Det fotot har kommit in till oss, säger Ulf Karlsson och berättar om fortsatt polisarbete.

– Många i huset är sysselsatta med fallet och lösningen kan komma härifrån och också från någon utanför huset, i sådana här ärenden kommer det ofta utifrån.

Under måndagen var sex utredningsmän från Kalmarpolisen i Linköping för att på nytt höra kamrater till den dödade 21-åringen.

– Det gav väl inget avgörande, konstaterar Ulf Karlsson.

Magnus Areskog, teamchef för polisen på Öland, har fått flera tips om mordet efter strandpromenaden.

– Det har ring tre-fyra stycken i dag (onsdag) och några stycken igår, folk vill verkligen hjälpa till.

Samtliga tips vidarebefordras till spaningsledningen i Kalmar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.