Annons
Nyheter

Polis välte i garaget – nekas livränta av försäkringskassan

Nyheter • Publicerad 2 november 2007

NORRA ÖLAND

Polismannen välte med sin tjänstemotorcykel i polishusets garage och klämde sitt knä så illa att han inte kan arbeta som polis mer. Nu har både försäkringskassan och länsrätten avslagit hans ansökan om livränta.

Annons

Enligt länsrätten kan en skada som anses uppkommit till en följd av olycksfall eller skadlig inverkan i arbetet ge rätt till livränta. Länsrätten anser emellertid att den öländske polismannens knäproblem varit betydande redan innan olyckan i polishusets garage för fyra år sedan. Polismannen har arbetat vid polisen i 42 år, främst med trafikfrågor.

FICK MOTORCYKELN ÖVER SIG

Olyckan inträffade 2003 när han skulle parkera sin tjänstemotorcykel i polishusets källare. Han satt och väntade på sin tur att få parkera när hans högra fot halkade och motorcykeln började falla. Polismannen orkade inte stå emot utan fick motorcykeln över sig, klämde sitt ben och därigenom också ådrog sig en snedvridning i sitt knä.

Polismannen är helt sjukskriven sedan olyckan. Försäkringskassan påpekar att polismannen haft knäbekymmer, gonartros, redan innan olyckan. Försäkringsläkaren anser att olyckan i polishusets källare möjligen påskyndat polismannens sjukdomsutveckling, men att olyckan i sig inte orsakat den skada som polismannen har. När länsrätten gör sin bedömning att avslå polisens ansökan om livränta gör man det med hänvisning till försäkringsläkarens utlåtande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons