Nyheter

Polis granskar mjölkbilsolycka

Nyheter • Publicerad 29 februari 2008

BORGHOLM

Olyckan med den mjölkbil som förra veckan välte i cirkulationsplatsen vid norra infarten i Borgholm kommer nu att granskas närmare av polisen.

Uppgiften om att mjölkbilens färdskrivare inte var i gång, vilket tidigare hävdats, har visat sig vara felaktig.

– Färdskrivaren var på och färdskrivarbladet är taget i beslag för utvärdering av hastighet och vilotid, berättar trafikpolischef Hans Larsson.

FÖRAREN RAPPORTERAD

Vad som orsakade olyckan är ännu inte klarlagt. Den 30-årige chauffören har hävdat att han höll normal hastighet. Enligt ett vittne skall dock mjölkbilen kört anmärkningsvärt fort och ”gått på två hjul” ett 20-tal meter innan ekipaget välte.

– Föraren är rapporterad för vårdslöshet i trafik samt för brott mot kör- och vilotidsförordningen, sedan får vi se vad utredningen kommer fram till och om åklagare anser att utredningsunderlaget räcker till ett åtal, säger Hans Larsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.