Nyheter

Plus 53 i Borgholm

Nyheter • Publicerad 12 december 2012

BORGHOLM

Borgholm ökar igen - efter en paus på närmare 20 år.

– En bra julklapp, konstaterar kommunalrådet Lisbeth Lennartsson.

Sedan mitten av 1990-talet har invånarantalet i Borgholms kommun gått kräftgång, zenit 1995 med 11 859 invånare var den 31 december förra året 10 622.

För landets kommuner är den 1 november ett betydligt mer viktigt datum, folkmängden då avgör kommande statliga utbetalningar. I det kommunala utjämningssystemet är varje folkbokförd person i Borgholms värd cirka 35 000 kronor.

Därför visst jubel när SCB nyligen släppte 1 novembersiffrorna. 10 667 invånare i Borgholm innebär ett rejält trendbrott.

– Plus 53 sedan 1 november förra året.  Vi har sett den trenden sedan en tid tillbaka och den 1 oktober låg vi på 30 plus och hoppades att det skulle hålla i sig, kommenterar kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) och rapporterar om nöjda miner under tisdagens kommunstyrelsesammanträde.

– Då firade vi, en riktigt bra julklapp.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.