Nyheter

”Plötsligt händer det” – eller...

Nyheter • Publicerad 21 december 2007

ALGUSTRUM

Den 36-årige norrmannen hade både kronofogden och privata fordringsägare efter sig. Plötsligt kunde han betala av en stor skuld. Polisen misstänker att mannen stulit pengarna från en kamrat.

Den 29-årige kamraten hade 46 500 kronor som han förvarade i en mindre portfölj på familjens övervåning. Plötslig försvann pengarna. Eftersom det inte fanns några tecken på inbrott misstänkte polisen snabbt att tjuven väl kände till huset.

29-åringen kunde bara räkna upp två personer utanför familjen som kände till pengarna. En av dessa var den 36-årige norrmannen, som hade stora ekonomiska bekymmer. Han hade både svenska och norska fordringsägare efter sig.

FÅTT AV MAMMA

Dagen efter stölden i 29-åringens hus satte 36-åringen in 25 000 kronor på en av fordringsägarnas konto.

– Jag förstår om jag verkar misstänkt, det förstår jag verkligen, säger 36-åringen i förhör med polisen, men han hävdar ändå sin oskuld.

– Pengarna har jag fått låna av min mamma, hävdar han.

Den dagen pengarna stals befann sig 29-åringen på annan ort. Han har för polisen berättat att han fick ett konstigt samtal från 36-åringen som undrade hur länge han skulle vara borta.

GRÄSKLIPPARE

När 29-åringen berättat han han nog skulle vara borta några timmar till så avslutades samtalet abrupt. I efterhand misstänker nu 29-åringen att samtalet var ett sätt att kontrollera om det var fritt fram för 36-åringen att gå igenom 29-åringens hus.

36-åringen åtalas nu vid Kalmar tingsrätt för stöld, dels av de 46 500 kronorna som försvann för kompisen, men också av en gräsklippare. Gräsklipparen tillhörde fastigheten han tillfälligt hyrde, men sålde den som sin egen. Den stölden erkänner 36-åringen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.