Nyheter

Plåster på såren för hundbiten

Nyheter • Publicerad 17 juli 2006

FÄRJESTADEN

1 500 kronor. Det är vad Rikspolisstyrelsen, RPS, anser att ett bett från en polishund är värt.

Det var den 5 juni förra året, som en man var ute på promenad i Färjestaden, när han mötte en kopplad polishund, en så kallad provhund, vilken prövades som tjänstehund vid kalmarpolisen. Hundföraren frågade om det var okej att hunden fick hälsa på mannen, som samtyckte. Plötsligt fick han, utan förvarning, mottaga ett hugg i armen, som sedan fick sys med fyra stygn.

Som kompensation för lyte och men efter hundbettet, samt för eventuell framtida behandling till terapi för sig själv och familjen eftersom de blivit hundrädda, yrkade färjestadsbon ett skadeståndsanspråk på 10 000 kronor.

RPS BEKLAGAR

RPS anser dock 1 500 kronor vara tillräckligt, och påpekar att det inte kunnat påvisas att händelsen åsamkat den bitne eller hans familj någon skada som kräver behandling för hundrädsla.

Avslutningsvis beklagar dock RPS det inträffade och upplyser mannen om att han framgent kan inkomma med ytterligare ersättningsanspråk gällande lyte och men om ärret efter hundbettet inte går bort.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.