Nyheter

Plan över Stora Frö ratas nu även av länsstyrelsen

Nyheter • Publicerad 19 juli 2006

STORA FRÖ

Förra veckan upphävde kammarrätten kommunfullmäktiges beslut gällande den fördjupade översiktplanen över Stora Frö. Nu återförvisar länsstyrelsen detaljplanen till miljö- och byggnadsnämnden för förnyad handläggning.

Kammarrätten ansåg inte att kommunfullmäktigebeslutet tillkommit i laga ordning, eftersom den kraftigt reviderade översiktplanen aldrig ställdes ut på nytt för allmänhetens beskådande.

EJ BERÖRDA SAKÄGARE...

Nu har även länsstyrelsen givit Mörbylånga kommun bakläxa, eftersom miljö- och byggnadsnämnden inte tog någon hänsyn till inkomna skrivelser från några av de närboende i området innan detaljplanen antogs.

Trots att de äger fastigheter vid Mältaregatan, vars trafikmängd kommer att öka betydligt i och med den nya planen, nämndes inte ens deras yttranden i nämndens utlåtande. Kommunen bedömde dem nämligen inte som sakägare.

...MEN BERÖRS AV TRAFIK

Länsstyrelsen anser dock att de klagandes synpunkter borde beaktats, även om de inte fanns med i fastighetsförteckningen över berörda sakägare, eftersom deras fastigheter påverkas av den tilltänkta exploateringen och de dessutom tidigare framfört synpunkter i ärendet.

Med hänvisning till att det varit allvarliga brister i handläggningen, upphäver länsstyrelsen miljö- och byggnadsnämndens beslut och återförvisar ärendet för förnyad handläggning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.