Annons
Nyheter

Personalen förlorar sina jobb

Nyheter • Publicerad 8 oktober 2012

BORGHOLM

Huvudspåret är att Hemköp ska avvecklas genom utförsäljning. Men det är inte helt uteslutet att rörelsen överlåts till någon annan.

Annons

– Det är ett tidigt läge i processen och vi kan inte utesluta det, säger Andreas Öhlin, handläggare i ärendet.

Hemköps konkurs handläggs av Advokatfirman Glimstedt. Butiken har under helgen och på måndagen haft öppet som vanligt men i dag är den stängd. Anledningen är att det ska utföras en inventering av lagret för att fastställa värdet på bolaget.

– Det kommer att bli en utförsäljning med rabatterat pris senare i veckan. Det är ännu inte klart vilken dag eller hur stor rabatten kommer att bli. Bolaget kommer att avvecklas genom utförsäljning, säger Andreas Öhlin.

KAN ÖVERLÅTAS

Men samtidigt vill han inte utesluta att hela rörelsen överlåts till någon annan. I nuläget har inga spekulanter hört av sig.

– Det är ett tidigt läge i processen och vi kan inte utesluta det. Ägaren har haft ett franchiseavtal med Axfood och det är dem som äger konceptet. De har ett avtal där Axfood måste samtycka till en överlåtelse. Vi har tagit kontakt med koncernen om detta, men huvudspåret är att påbörja en utförsäljning, säger han.

BESVIKNA

Hemköp har tio anställda som kommer att sägas upp i veckan.

– De sägs upp på grund av arbetsbrist. Deras krav på lön kommer att betalas av staten genom den statliga lönegarantin. De har även lön under uppsägningstiden.

De hade ett informationsmöte med personalen i fredags, där de förklarade hur det kommer att bli.

Annons

– De är väldigt besvikna och ledsna. Det verkar som att det kom som en överraskning att det gick så fort. Personalen är väldigt hjälpsamma och duktiga. De har verkligen ställt upp de senaste dagarna.

Anledningen till konkursen är att Willys planerar att etablera sig Borgholm och att konkurrensen skulle bli för hård. Den förre ägaren Niclas Solberg valde då att gå i konkurs medan det fortfarande fanns pengar till att betala leverantörerna.

– Vår bild är att det inte har gått särskilt dåligt. Niclas Solberg kunde inte hitta en lösning med Axfood. Diskussionerna ledde aldrig till något. Därför lämnade han in en konkursansökan nu, säger Andreas Öhlin.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons