Annons
Nyheter

Permobilförare avled i krock

Nyheter • Publicerad 28 november 2011

ALGUTSRUM

En 69-årig man från Mörbylånga kommun omkom under måndagsförmiddagen vid infarten till Algutsrum efter en krock med en personbil.

Annons

Det var på väg 136, 50 meter före infarten till Algutsrum norrifrån, som dödsolyckan skedde vid niotiden på måndagen. En personbil körde då in i en permobil och föraren avled av skadorna.

– Det är omöjligt att spekulera i hur det gick till i nuläget, det får utredningen utvisa, säger Alf Jacobsson, vakthavande befäl på polisen i Kalmar.

NER I DIKET

Ambulans såväl som räddningstjänst var snabbt på plats efter att krocken skett och den 69-åriga mannen fördes till akuten på Kalmar länssjukhus. Men det fanns ingenting att göra, mannen hade avlidit av de svåra skadorna.

Kvinnan som körde personbilen fördes även hon till sjukhuset. Efter att hon krockat med permobilen körde hon över en stor vägskylt och ner i diket omkring hundra meter bort från den initiala händelsen. Bilen var då kraftigt demolerad i fronten.

– Men det var inte för de fysiska skadorna hon fördes till sjukhus, utan de psykiska. Hon var svårt chockad, säger Jacobsson. Även kvinnan som körde personbilen var från Mörbylånga kommun.

Permobilen hamnade också i diket, med ena sidan förstörd. Redan vid utryckningen var det tydligt att mannen skadats svårt. Enligt Jacobsson var beskedet vid anmälan till räddningstjänsten att ”det ser inte så bra ut”.

STÖDINSATS

Polisen och landstinget hade under eftermiddagen hand om ärendet samtidigt som Mörbylånga kommun ställde då sina stödinsatser till förfogande.

– Vi står självklart beredda att hjälpa och stötta folk som är inblandade och berörda av den här tragiska olyckan. Än så länga avvaktar vi men behöver någon speciellt stöd så finns vi, förklarade Tommy Carlsson, säkerhetssamordnare vid Mörbylånga kommun

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons