Annons
Nyheter

Per Lublin tar strid för maten

Nyheter • Publicerad 26 november 2008

BORGHOLM

Bättre skolmat – lokal skolmat. Det önskar Per Lublin (öp). Och han är inte ensam om ”matnyttiga” synpunkter. Nu har nämligen det nationella matupproret nått Öland.

Annons

I en interpellation vid måndagens fullmäktigesammanträde ställde Lublin följande frågor till kommunalrådet Lisbeth Lennartsson: ”Vad jag fått höra så skulle Kalmar enligt TV-programmet Matakuten ha den sämsta skolmaten i hela Sverige.”

”HANDLA MATEN LOKALT”

”Är det mot denna anmärkningsvärda bakgrund lämpligt att Borgholms kommun fortsätter att låta Kalmar svara för upphandlingen av råvaror till skolmaten i Borgholm? Om svaret på frågan är nej, vad tänker kommunstyrelsens arbetsutskott göra åt saken? Borde vi inte rimligen kunna välja bättre råvaror själva genom att inhandla på hemmaplan?”

NATIONELLT MATUPPROR

Även det nationella matupproret mot dålig äldremat och skolmat – som startades av en kvinna i Dalarna och som fått över 30 000 namnunderskrifter –  har nått Borgholm. Thomas Wahlqvist, själv kock, är lokal ambassadör för matupproret och har skrivit flera mejl till Lisbeth Lennartsson i frågan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons