Annons
Nyheter

Pensionärer: ”är i ett vakuum”

Nyheter • Publicerad 4 november 2011

SÖDRA ÖLAND

Att vara eller inte vara på Ekan, och hur länge? Ett konkret besked kring framtida samlingslokal. Det kräver nu pensionärerna i Mörbylånga kommun.

Annons

Den nuvarande samlingslokalen Eken i Färjestaden anses ”utomordentlig” av pensionärerna i Mörbylånga. Men den är bara en nödlösning, kommer att rivas. Istället har de utlovats att husera i Ladan, vid Ölands friskola, när denna har byggts ut. Något besked om när denna förändring sker har pensionärerna dock inte fått vilket har skapat en oro i leden. Nu vill de därför träffa de ansvariga politikerna i kommunen för att få klarhet i frågorna.

”I ETT VAKUUM”

”Pensionärerna har känslan av att befinna sig i ett vakuum, där det mesta är osäkert” står det i brevet som SPF Solvändan och PRO Färjestaden skickat till kommunstyrelsen i Mörbylånga.

Pensionärerna vill vid ett sådant möte få klara besked när Eken ska rivas, kring utbyggnaden av Ladan och utifall det planeras även för några mindre lokaler, vilket efterfrågats av pensionärerna.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons