Nyheter

Paul vill ha en ursäkt av Anitra

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2008

ÖLAND

Fortfarande kränkt och förbannad.

– Jag vill ha en offentlig ursäkt, säger Paul Jensen efter att ha skrivit till systembolagets ordförande Anitra Steen om dagen då en ”vanlig svensk blir kränkt”.

Berättelsen kan många redan. När kommunstyrelseledamoten Paul Jensen besökte systembolaget i Färjestaden för att köpa vin och öl till ett stundande 85-årskalas nekades han med motiveringen att han gjort köpet i samråd med sin dotter, ej 18 år fyllda, som var med och hjälpte till under promenaden bland hyllorna.

”HÄNDELSEBESKRIVNING”

Efter polisanmält händelsen samt gett den offentlighet via Ölandsbladet tar Paul Jensen ett steg till i kampen för upprättelse.

– Ja, nu har jag kommit till skott och skrivit till Anitra Steen, berättar laxebybon.

Brevets rubrik lyder: ”Händelsebeskrivning av en dag då en vanlig svensk blir kränkt” och redogör i detalj för det stoppade köpet den 3 september klockan 10.30.

Vad vill du med brevet?

– Att de sköter sig bättre och får en tillrättavisning från högre ort. Samt en offentlig ursäkt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.