Annons
Nyheter

Påtryckningar gav alkoholtillstånd

Nyheter • Publicerad 12 juni 2013

När den inflytelserike fastighetsägaren lobbade för sin arrendator kördes nämnden över, via ett delegationsbeslut fixade kommunen alkoholtillstånd till Sinus-bryggan.

– Det här är inte förenligt med svensk rättstradition, jag får onda aningar, kritiserar MP-politikern Claes Horn af Rantzien, ledamot av samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

Ölandsbladet kunde för en tid sedan berätta att Sinus-bryggan i Köpingsvik fått tillstånd att servera alkohol, trots enigt nej från ansvarig nämnd. Även kommunens alkoholhandläggare avrådde från permanent tillstånd då servering av alkohol på bryggan ansågs bryta mot alkohollagen, bland annat på punkten belägenhet kontra risk för olägenheter.

Kort tid efter nämndens nej fick bryggans arrendator ändå tillstånd.

Tillfälligt och på delegation.

Utan att nämnden informerades.

–  Jag fick läsa om det i Ölandsbladet och höjde verkligen på ögonbrynen, "vad har hänt? Nämnden var helt enig och följde tjänstemännens förslag, inget i diskussionen tydde på avvikande mening, minns Miljöpartisten Claes Horn af Rantzien från aprilmötet och anser att ett ”ja” var omöjligt.

– Alkoholservering på bryggan står i strid mot allt i kommunens alkoholpolicy.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons