Nyheter

Paradis strandängar upp i kammarrätten

Nyheter • Publicerad 22 juni 2006

FÄRJESTADEN

I onsdags presenterades byggplanerna för Strandängarna sydost om Paradisverkstaden. Nio planerade lyxvillor med havsutsikt. Och just utsikten mot Kalmarsund, eller snarare den förmodade bristen på den, blir nu ett ärende för kammarrätten.

Eva Jenisch, en av de berörda fastighetsägarna, tycker det är märkligt att kommunen kan ge klartecken.

– De tror väl att vi har gett upp, men det har vi inte. Vi har överklagat till kammarrätten och alltså är ärendet ännu ej avgjort.

VÄNTAR INTE

Vare sig kommunen eller markägaren känner till överklagandet till kammarrätten. Stadsarkitekt Johan Lunde påpekar dock att detaljplanen aldrig överklagades, utan exploateringsavtalet, vilket innebär att det är fritt fram att börja bygga. Och entreprenören Anders Bergman, AMA Bergman Konsult, är inte särskilt orolig.

– Den demokratiska processen måste få ha sin gång, men vi fortsätter som planerat. Vi inväntar ingen dom (från kammarrätten), vi har ju fått bygglov från kommunen.

Men om villorna blir verklighet avser Eva Jenisch och hennes grannar att begära skadestånd.

– Det förstör ju hela utsikten, även om kommunen påstår att det inte kommer att göra det. Vi tycker det luktar mygel lång väg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.