Annons
Nyheter

Pappan: ”Det känns lika fruktansvärt fortfarande”

Nyheter • Publicerad 17 september 2007

STOCKHOLM

Sorgen och smärtan försvinner aldrig. Olli Ojonen tänker på sin dotter varje dag. Och om nätterna är hon tillbaka i drömmarna, lika levande som då.

Annons

Det var Annelies mamma Ingrid som ringde och berättade att Annelie var försvunnen. I samma stund åkte han ner till Öland.

– Känslorna är samma som för tio år sedan. Det känns lika fruktansvärt fortfarande, säger Olli Ojonen.

När andra var ute på skallgång väntade han vid telefonen. Hon var ju bara försvunnen, det fanns en möjlighet att hon kunde höra av sig.

– Men jag visste egentligen redan när jag körde ner att jag aldrig skulle få se henne mer, säger Olli.

TVÅ PERSONER DOG

Det var inte förrän han kom ner till Öland som han fick reda på att Annelie var gravid. Tankarna går ofta kring att han hade kunnat ha ett barnbarn idag.

– Det är klart jag tänker på det, det var inte bara en person som dog.

Olli är övertygad om att dottern har mördats och han är också säker på vem som har gjort det. Under åren som gått har många teorier lagts fram om vad som hänt med Annelies kropp. Olli Ojonen tror på två alternativ.

– Antingen dumpades hon vid Ölandsbron eller så lades hon i en skräpcontainer.

BARA EN TOM GRAV

Annons

Idag vill han inget hellre än att kroppen ska hittas. Familjen planerar att dödförklara Annelie inom den närmaste framtiden. I så fall får de rätt att sätta en grav till henne, men Olli Ojonen tror inte att det skulle lindra sorgen nämnvärt.

– En tom grav är en tom grav, ingenting är ingenting.

MALIN MARKLUND

Läs ävenÖlandsbladets artiklar från september 1997, vilka även kan laddas hem som pdf (se Artiklar i samma ämne).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons