Annons
Nyheter

Pappa misstänks ha misshandlat dottern

Nyheter • Publicerad 17 juli 2009

Under flera års tid uppger den 16-årig flickan att hon fått ta emot hårdragningar och örfilar från sin pappa. Vid ett tillfälle blev det för mycket för flickan, som anförtrodde sig till sin lärare.

Det ledde till att pappan står åtalad för grov fridskränkning.

Annons

I slutet av vårterminen 2008 bröt flickan ihop inför sin lärare, som kontaktade de sociala myndigheterna. För polisen har flickan berättat om sin uppväxt, då hon ofta fått smisk och tagit emot verbala kränkningar.

– Det har också varit trevliga stunder, men det har inte varit lätt, har flickan sagt i förhören.

Den händelse som fick flickan att gå till sin lärare inträffade då hon kom hem sent, efter att ha missat bussen. Enligt dottern uppstod en ordväxling, som slutade med att pappan tog tag i hennes hår med båda händerna.

– Det var nog sekunder, men det kändes som en evighet, sade hon.

Flickan berättar också om en händelse några år tidigare, då pappan ska ha dragit henne i håret och slagit henne med öppen hand över tinningen. Detta medan en av hennes kompisar satt bredvid.

Pappan är åtalad för grov fridskränkning. Som stöd för anklagelserna har åklagaren vittnesuppgifter från flickans kompisar och lärare.

Pappan nekar till anklagelserna, men medger att han dragit dottern i håret den kvällen hon missade bussen. Han menar att han gjorde detta för att flickan ”verkligen skulle förstå och lyssna”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons