Nyheter

Överklagar Hanssons Krog

Nyheter • Publicerad 7 september 2012

BORGHOLM

Det första i den förmodade raden av överklaganden mot den planerade restaurangbygget i Societetsparken i Borgholm har nått länsstyrelsen och kommunen.

Den klagande - en privatperson bosatt i Stora Rör-området med cirka 15 000 meter fågelvägen till Societetsparken – tar i sin skrivelse upp flera flitigt använda motargument till det omstridda bygglovet.

Där sägs att bygglovet skulle ha föregåtts av upphandling, att det redan finns tio restauranger i Societetsparkens närhet och att ytterligare en inte tillför marknaden något, samt:

– Vidare anser jag att det finns stora frågetecken kring de tilltänkta företagarna som avser att driva restaurangrörelsen, skriver den klagande och åsyftar Anders Hanssons verksamhet i Kalmar som påstås ”balansera på konkursens rand”. 

Dessutom sägs Societetsparken vara stadens enda tillgängliga park, alltid välbesökt och sjudande av liv.

– Skulle parken exploateras med en stor restaurangbyggnad, så kommer alla dessa möjligheter att klart begränsas, anser den klagande.

Det faktum att personen med tanke på bostadsort och verksamhetslokalisering knappast tillhör kategorin ”berörd sakägare” - en sådan ska i regel vara nära granne till det de överklagar – antyds i skrivelsen, men försöks komma förbi.

– Jag anser att Societetsparken är en allmän egendom som faktiskt berör hos alla, skriver den klagande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.