Nyheter

Överklagande försenar Triangeln

Nyheter • Publicerad 12 oktober 2012

BORGHOLM

Ett sent överklagande av detaljplanen för Triangeln riskerar att förlänga det butiksvakuum som uppstått efter Hemköps konkurs.

– Siktet är att allt ska stå klart sommaren 2014, men nu det lär bli svårt, säger P-O Persson, exploatör för Triangelområdet.

Endast en livsmedelsbutik av större kaliber i Borgholm anses av många vara en för lite och efter Hemköps plötsliga konkurs är ICA Supermarket ensam aktör på den marknaden och lär förbli så en längre tid.

Ett överklagande av detaljplanen för Triangeln innebär sannolikt att den tänkta konkurrenten Willys intåg i Borgholm försenas.

RITNINGAR

– Nu har jag ingen aning om hur lång tid det kan ta, det kan bli vad som helst. Men spelet är så här, det är alltid en hanteringstid, säger P-O Persson, exploatör av Triangeln och i långt framskridna förhandlingar med Willys, Beijers och Lantmännen om etablering i det i dag buskbeväxta området intill rondellen vid norra infarten till Borgholm.

– Å andra sidan...vi har siktat på klart till sommaren 2014 och det målet står fast, men nu lär det bli svårt. Vi får göra så mycket vi kan i förberedelsefasen och alla inblandade är lika inriktade på att det här ska bli av. 

För ögonblicket befinner sig processen i ritstadiet.

– Ritningar snurrar fram och tillbaka, det läggs ner ett stort arbete för någonting som kommer att bli väldigt bra för Borgholm.  Borgholms måste upp på banan igen, säger P-O Persson.

HOPPAS

Lars-Åke Johansson, etableringschef på Willys, bekräftar företagets stora intresse för Borgholm för att samtidigt påpeka att slutgiltigt beslut fattas.

– Men jag hoppas att etableringen kommer till stånd.

Samtidigt beklagar han Axfoodkollegan Hemköps konkurs.

– Det var synd att han (Niclas Solberg) inte kunde fortsätta, säger Lars-Åke Johansson och tillägger:

– Hemköps konkurs påverkar inte våra planer.

• Läge för en tillfällig Axfood-lösning i Borgholm i väntan på Willys vid Triangeln?

– Vi kommer att behandla den frågan nästa vecka.

Detaljplanen för handelsområdet har överklagats av en boende på andra sidan av väg 136. Denne anser att planens 300 parkeringsplatser inte verkar genomtänkt och att den planerade utfarten mot Ålfiskaregatan bör dirigeras om till norra infarten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.