Nyheter

Ötab stoppar utlovad spelmässa

Nyheter • Publicerad 14 juni 2006

BORGHOLM

Efter misslyckade val av mäss-lokaler ställer Ötab in den utlovade dataspel- och upplevelsemässan Fiction 2006.Samtidigt avpolletteras den reklamman Ötab anlitat för genomförandet av mässan.

I en helsidesannons i Ölandsmagazinet sägs att upplevelsemässan ”Fiction 2006” ska genomföras den 16-19 augusti i tennishallen i Borgholm. Det budskapet kommer att möta alla läsare av sommarmagasinet – problemet är att mässan är inställd efter flera stora misstag av mäss-ledningen.

När turistchefen Gustaf Öholm från Ötab och reklammannen Martin Stenberg från reklambyrån rmbr kallade till presskonferens den 22 maj var det första misstaget redan begånget.

I egenskap av ledare för mässan hade Martin Stenberg inte kontrollerat om tennishallen var godkänd för att ta emot större publikskaror samt mäss-deltagare. Vilket den inte är.

Budskapet på presskonferensens var i stället: ”Mässan flyttas till sporthallen i Borgholm, den lokalen passar bra.

avblåstes

Inte heller detta hade mer noga kontrollerats. Dagarna efter presskonferensen fick Ötab och Martin Stenberg beskedet att sporthallen endast är godkänd för 150 personer.

Blickarna kastades då mot lokaler i Lundegård och besök på plats gjordes. Därefter avblåstes hela mässan.

I den nu helt inaktuella helsidesannonsen, framtagen av rmbr, sägs att Ötab, rmbr, Happy Face Nöjesproduktion och Reguladetrion är mäss–arrangörer.

Såväl rmbr som Happy Face Nöjesproduktion har stark anknytning till Martin Stenberg. I rmbr är Martin Stenberg styrelseordförande medan hustrun Britt Stenberg har vd-rollen.

”inte sett röken av”

En närmare kontroll av Happy Face Nöjesproduktion visar att bakom finns kommanditbolaget Wistenberg Produktion, där Martin Stenberg är komplementär och hustrun kommanditdelägare.

Happy Face Nöjesproduktion stod bakom två arrangemang på Öland sommaren 2003, båda publikfiaskon. Varken revy i Kackelstugan eller magikershow i Folkets hus lockade till besök, trots mångordig och intensiv marknadsföring.

Arrangemangen brottades även med ekonomiska bekymmer.

– Jag blev utlovad pengar för ett jobb jag gjorde till revyn, men dem har jag fortfarande inte sett röken av, berättar en av de involverade för Ölandsbladet.

Den fjärde namngivna arrangören Reguladetrion har Ölandsbladet inte kunnat hitta någon information om.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.