Annons
Nyheter

Ötab litar på kommunalt stöd

Nyheter • Publicerad 22 oktober 2007

ÖLAND

Uppenbarligen råder det en viss förvirring i samvaron mellan Ölands turist AB (Ötab) och de folkvalda. Sagesmän för turistbolaget är övertygade om att de båda ö-kommunerna köpt tjänster för flera miljoner fram till år 2011. Men den politiska ledningen i Mörbylånga vill inte kännas vid sådana tjänsteköp.

Annons

I ett färskt brev, ställt till Ölands kommunalförbund, hävdar ordföranden och vd:n för Ötab – Rolf Edmark (m) samt Gustaf Öholm – att de båda ö-kommunerna fattat beslut om ”avtalade tjänsteköp och dess finansiering för 2007 till och med 2011.” Priset för dessa ”tjänsteköp” fördelas enligt följande för år 2008: Uppdragsersättning för turistbyrå – 3,2 miljoner plus moms, samt 1,8 miljoner (plus moms) för något som betecknas ”Destinationsutveckling Öland”. Summa summarum för 2008 blir alltså fem miljoner kronor – plus moms.

FAKTISKA FÖRÄNDRINGAR

Priset för ”destinationsutvecklingen” ska, enligt Ötab, ”trappas av under åren 2008 - 2011. Däremot verkar det som om ersättningen för turistbyråverksamheten ligger fast även fram till 2011. Åtminstone framgår det inte av skrivelsen om även denna verksamhet ska ”trappas av.” Varken kommunalrådet Kent Ingvarsson (m) eller Mörbylånga arbetsutskotts centerrepresentant, Annika Olson, verkar dock vilja kännas vid några ”avtalade tjänsteköp”.

– Definitivt inte för 2008 och än mindre ända fram till 2011, slår båda fast med viss emfas.

De ovan nämnda företrädarna för Ötab slår dock å sin sida fast att ”om en eventuell ägarförändring i Ölands Turist AB skulle resultera i faktiska förändringar, utgår vi ifrån att Ölands Kommunalförbunds tjänsteköp Turistbyrå ligger fast hela perioden.”

Och det kan ju vara bra att veta...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons