Annons
Nyheter

OT gräver ner stridsyxan – blir lärare på Ölands Friskola

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2007

FÄRJESTADEN

Det sägs att när fan blir gammal så blir han religiös. Han kan också blir lärare på friskolan.

Annons

Dåvarande skolchefen Göran OT Dahlberg var verkligen hin håle själv för Ölands Friskola i Färjestaden när skolan etablerade sig i den norra kommundelen för några år sedan.

– Visst, jag var ju en fruktansvärt stor motståndare, erkänner den numera pensionerade skolchefen.

Därför är det något av en bomb som briserar när Ölandsbladet kan avslöja att Göran OT Dahlberg från och med i höst kommer att arbeta för Ölands Friskola som lärare. Snacka om vändning!

– Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig om någonting blir bra. Och Ölands Friskola har blivit väldigt bra. Tjejerna (Annika Franzen, vd och Anki Alm, rektor) är väldigt duktiga, säger Göran OT Dahlberg.

BLEV GLAD

Det var inför höstens tema-arbete kring 1800-talet som Ölands Friskola tog kontakt med Göran OT Dahlberg och frågade om stridsyxan kunde grävas ned så att han skulle kunna fungera som temalärare för niondeklassarna, tillsammans med Lennart Carlsson, under en begränsad tid.

– Jag blev faktiskt glad när jag fick frågan. Det ska bli roligt, säger Göran OT Dahlberg, som inte stått bakom katedern sedan 1960-talet.

Den öländska historien och 1800-talet i synnerhet ligger den forne skolchefen varmt om hjärtat. Han hoppas kunna förmedla något av sina kunskaper till friskolans elever.

– De får en ögonblicksskildring, skrattar Dahlberg.

Och om eleverna inte sköter sig blir det rottingen?

Annons

– Nej, he, he, det har jag aldrig behövt. Jag behöver nog bara visa mig.

– Visst, lite spänd på är man hur det kommer att gå, men jag är laddad, garanterar den forne motståndaren till Ölands Friskola.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons