Nyheter

Oro på Arbetsförmedlingen

Nyheter • Publicerad 22 november 2013

Det finns en stor oro bland delar av personalen på Arbetsförmedlingen på Öland över de förändringar som sker, där mer och mer av verksamheten samordnas till Kalmar. På sikt befarar man att kontoren i Färjestaden och Borgholm försvinner.

– Det blir längre resväg för dem som behöver komma till Arbetsförmedlingen och den lokala kunskapen om förhållandena på Öland försvinner om all handläggning förläggs till Kalmar, säger en av dem som berörs av den förändring som pågår alltsedan omorganisationen som den 1 januari i år.

Tidigare var Öland ett eget område med eget budgetansvar inom Arbetsförmedlingen. I januari förändrades detta då alla lokala kontor lades samman till AF Kalmar, med sektioner i de omkringliggande orterna. Som en följd av det blir det mer och mer av arbetet som utgår från Kalmar. Vid flera tillfällen har uppgifter som skötts från Öland lagts över på personal i Kalmar, vid sjukskrivningar eller pensionsavgångar bland personalen på Öland.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.