Annons
Nyheter

Oro inför de nya skolbussarna

Nyheter • Publicerad 21 november 2007

MÖRBYLÅNGA

Skolbussarnas nya sträckor är på gång. Och föräldrar är oroliga att deras barn tvingas gå långa sträckor längs högt trafikerade vägar. Nu börjar brev från föräldrar nå skolnämnden i Mörbylånga kommun.

Annons

Upphandlingarna för kommunens skol- och lokalbusstrafik blir klara den här veckan. Då avgörs vilka bussbolag som ska sköta trafiken. Därefter är det upp till kommunpolitikerna att besluta om vilka sträckor skolbussarna ska köra. Den senaste veckan har sex föräldrar kontaktat skolnämnden via brev. Även kommunens samtliga föräldraföreningar har gjort en gemensam skrivelse och många har hört av sig via telefon.

”STOR TRAFIKFARA”

– Många av synpunkterna kommer från Stora Frö. Och det lär komma fler, säger Elisabeth Engqvist, kontorschef på skolförvaltningen.

Två föräldrapar i Stora Frö framför önskemål för de nya sträckorna. De vill att skolbussen även i fortsättningen går ner i byn på morgnarna. ”Att nödgas möta skolbussen uppe på väg 943 med så många barn skulle innebära att de utsätts för en stor trafikfara”anser föräldrarna. De vill även att bussen går igenom byn på eftermiddagarna. Som det är nu får barnen kliva av längs väg 943 efter skolans slut.

CHANS ATT PÅVERKA

Ett annat föräldrapar känner obehag inför att barnen tvingas gå tre kilometer till närmaste busshållplats. ”Vägen dit är obelyst, vid snö och halka är det en omöjlighet att cykla”påpekar de bland annat. Samtliga synpunkter kommer att lyftas upp på skolnämndens arbetsutskott på måndag.

– Vi tar med alla åsikter till arbetsutskottet. Föräldrarna måste kunna ha en chans att påverka, säger Elisabeth Engqvist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons