Nyheter

Oro för kvaliteten på omsorgen

Nyheter • Publicerad 9 augusti 2013

ÖLAND

På äldreboendet Strömgården i Borgholm har schemapusslet under sommaren bland annat lett till vissa arbetspass bara bemannats med vikarier samtidigt som flertalet vikarier saknar utbildning och erfarenhet.

Det framkommer av en tillsyn som Inspektionen för vård och omsorg gjort.

De intervjuade omvårdnadspersonalen är inte nöjda med fördelningen beträffande ordinarie personal och vikarier. De menar att det på vardagarna finns arbetspass då endast vikarier är i tjänst. Det kan, enligt de intervjuade, leda till att vardagliga rutiner förändras och att de boende då blir oroliga.

Inspektionen för vård och omsorg skriver i sin tillsynsrapport:

”På Strömgården gav personal och vikarierande enhetschef uttryck för en viss oro över kvaliteten i omsorgen under sommarperioden. Det gällde schemaplanering, vikarier utan erfarenhet och chefens möjligheter att finnas till hands när personalen behöver stöd och hjälp med eventuella problem.”.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.