Annons
Nyheter

Oro bland kökspersonal

Nyheter • Publicerad 8 februari 2013

BORGHOLM

- Alla sägs upp, det ska sparas och sparkas.

Annons

Borgholms köksorganisation står inför stora besparingar. Nu sägs det till Ölandsbladet att alla kökspersonal är på väg att sägas upp.

– Det stämmer inte, något sådant är inte aktuellt nu, tillbakavisar Benny Wennberg, vd för Borgholm Energi.

Kvinnan som kontaktar Ölandsbladet är säker. Hon och hennes kollegor i kommunens köksorganisation är på väg att sägas upp.

- Det fick vi besked om för fjorton dagar sedan. Alla ska sägas upp och sedan får vi söka om till de tjänster vi är intresserade av, men det är inte säkert att vi får vara där vi vill eller om vi har något jobb att gå till. Många är oroliga och mår dåligt, berättar hon.

SJUKSKRIVNINGAR

Socialförvaltningens försök med kyld mat är en annan källa för oro bland personalen uppger personen med många år inom kommunens köksverksamhet och berättar om stor irritation mot antalet chefer i köksorganisationen, något som även kritiserats i utredningar.

- Hade det varit du och jag som inte klarat våra jobb hade vi fått sparken. Men här blir de kvar,de sitter i knät på varandra!

- Nej, vi är inte nöjda och när folk mår så här dåligt börjar sjukskrivningarna.

KYLD MAT

Kommunens köksverksamhet sorterar under Borgholm Energi och bolagets vd Benny Wennberg förnekar att personalen står inför kollektiv uppsägning.

Annons

– Vi har en grupp som sitter och jobbar med köksverksamheten, men nej - något sådant är inte aktuellt nu.

- Däremot har vi, precis som i kommunen i stort, en tuff budget. Kosten ska enligt fullmäktigebeslut spara 1,2 miljoner kronor i år, säger han.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons