Nyheter

Oprioriterade fordringsägarna åter förlorare vid konkurs

Nyheter • Publicerad 8 oktober 2008

BORGHOLM

Bolaget Vivör AB ett Borgholms företag försattes i konkurs den 3 mars 2008. Bolagets tillgångar på konkursdagen, var enligt konkursbouppteckningen, 185 022 kronor och skulderna 2 407 417 kronor. Bristen i boet uppgick till 2 222 395 kronor. De största förlorarna i denna konkurs är oprioriterade fordringsägare.

Tidigare firmanamn på bolaget Vivör AB, var Milessons Media AB som utger Ölands Magasinet. Namnbyte har skett två månader före bolaget försattes i konkurs. Konkursförvaltaren Ingemar Johnson har avlämnat till Kalmar Tingsrätt förvaltarberättelse vad som framgå enligt nedan.

Under 2007 bildades bolaget Milessons Media i Kalmar AB, dotterbolag i Milssons Media AB. I samband med avyttring av Magasinet Lustjakt såldes dotterbolaget Milessons Media till Lindström & Edström Media Group AB. I detta bolag äger Patrik Edström 46 procent av aktierna. Patrik Edström var även ägare utav aktier i det konkursdrabbade bolaget Vivör AB. Överlåtelsedatum av aktierna i ovan nämnda har skett den 3 december 2007.

Den 31 januari 2008 överlåter Vivör AB (Milessons Media AB) inkråmet i form av inventarier, leasingavtal, hyresrätt till datorer mm. Köpeskilling som erlägges för inkråmet var 25 000 kronor. Detta köpeavtal är villkorat med att banken i egenskap av berörd innehavare företagsinteckning ska godkänna köpet. Banken hade inte när bolaget försattes i konkurs godkänt köpeavtalet. Godkännandet utav köpeavtal skedde först efter konkursförvaltaren meddelat banken. Bankens representant vitsordade att det inte fanns några övervärden i den överlåtna egendomen.

Utgivningsrätten till Magazinet Lustjakt och övriga immateriella tillgångar överläts den 20 februari 2008 till ett bolag, som inte har några kopplingar till konkursbolaget. Köpeskillingen för denna egendom var 350 000 kronor och hela detta belopp betalades till bolagets bank före konkursutbrottet.

LARS-GÖRAN FÄLT

Fotnot:För Er som är fordringsägare i konkursboet finns förvaltarberättelsen i sin helhet överst i denna artikel.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.