Annons
Nyheter

Omtanken blommar för de älde

Nyheter • Publicerad 5 juni 2008

LÖTTORP

Den ideella föreningen Omtanken gör en viktig insats genom att hjälpa äldre personer i äldreboenden att komma ut, ledsaga vid besök på vårdcentral eller sjukhus samt vid sammankomster och annat.

Annons

Till den sistnämnda insatsen ”Annat” ingår följande trevliga tradition: Medlemmarna i Omtanken har för femte året i rad ombesörjt plantering av växter i krukor och urnor på Åkerbohemmet, Löttorp.

Den nya blommande färgprakten firades med grillfest för de boende. De bänkade sig förväntansfullt i solskenet på innergården och lät sig väl smaka av mästerkockarna Yvonne Stigssons och Maria Linds grillade hamburgare och korvar. Därpå följde rabarberpaj, citronpaj och kaffe.

GEMYTLIG SAMVARO

Det var inte bara de boende som hade det festligt. Även tuppen och hönsen i Åkerbohemmets hönsgård fick sig lite mat till livs. Under gemytlig samvaron berättade en boende, Carin Oddgeirsson, att hon föddes för 80 år sedan i Landskrona. Först flyttade hon till Stockholm och därefter till Kalmar och Öland. Familjen ägde ett hus i Kyrketorp nära Bödabukten. En annan boende, Eva Franzén, född Petersson, berättade att hon den 17 juli 1924 tryckte på Elverkets startknapp för att tända ljusen i Löttorp för första gången. Då var hon 14 år.

Med hjälp av Åkerbohemmets energiska personal och Omtankens engagerade medlemmar blev det en riktigt lyckad blomningsfest för de boende under eftermiddagen.

JANE JANDEHAV

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons