Annons
Nyheter

Omfattande skadegörelse i Köpingsvik

Nyheter • Publicerad 12 oktober 2009

En våg av skadegörelse har drabbat Köpingsvik.

– Tråkigt, känns som ett steg tillbaka, säger polischefen Magnus Areskog och tror på unga gärningsmän.

Annons

Unga killar från orten ligger troligen bakom helgens omfattande skadegörelse i Köpingsvik.

– Det känns inte som att vi pratar förhärdade brottslingar, det verkar vara ungdomar, säger Magnus Areskog, chef för polisstyrkorna på Öland och befarar att en tid av få ungdomsbrott i Borgholm och Köpingsvik kan vara förbi.

– Tråkigt, känns som ett steg tillbaka. Men det här ska vi tag i.

Tre bilar och en traktor utsattes för skadegörelse. En av bilarna, en vit Citroën parkerad på gräsytan mellan kyrkan och Köpingsvägen, fick samtliga rutor sönderslagna.

– Dessutom krossades alla lysen på den bilen. Man ska också ha hoppat på bilen. Även på de andra bilarna, och traktorn, krossades sidorutor.

Ynglingarnas framfart stannade inte vid bil-vandalism.

– Nej, det finns anmälningar om annan skadegörelse, som vid entrén på dagiset Hasselbacken vid Köpings skola samt vid kyrkan där glasen till lamphållare slagits sönder.

Rubriceringen är skadegörelse och Magnus Areskog hoppas och tror att någon, eller några, på ett eller annat sätt märkt vandalernas framfart.

– Den som sett eller hört något som kan sättas i samband med skadegörelsen får mycket gärna höra av sig till polisen. Allt är av intresse.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons