Nyheter

Olycka på bygge i Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 3 december 2013

En man i 50-årsåldern fick svåra skador vid en olycka vid Mörbylånga Bostads nya lokaler vid Skansenskolan i Mörbylånga. Han opererades under lördagen och läget sägs nu vara stabilt.

– Det är svårt att säga hur sådana här olyckor kan motverkas med något annat än ökad försiktighet, säger Jonas Kristiansson vid NCC i Kalmar.

Fallet inträffade när färdiga element monterades på varandra. Just under själva monteringen, när två moduler skulle sättas ihop, tog den skadade mannen ett steg bakåt och föll i ett hål ner till nästa våning.

– När man håller på att sätta upp skyddsräcke finns det ju inget sådant på plats. Och vid sådana tillfällen är det naturligtvis större risk för olyckor, säger Jonas Kristiansson men påpekar också att något liknande inte har inträffat på många år och att 50-åringen var mycket erfaren och van byggnadsarbetare.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.