Annons
Nyheter

Ölänningar fyndade i Trekanten

Nyheter • Publicerad 4 april 2012

 

TREKANTEN

Annons

Den årliga maskin- och lantbruksauktionen på Stora Brogården lockade cirka 1 500 personer. För många öländska bönder är det en tradition att åka till auktionen.

I lördags var det årets första maskin- och lantbruksauktionen på Stora Brogården i Trekanten. Cirka 1500 personer från Öland, Blekinge och Småland trotsade snövädret för att se om det gick att göra några klipp.

Jonas Larsson från Gärdslösa var där med sin far och de gick inte tomhänta hem.

– Vi ropade in däck som vi kan använda till dubbelmontage. Det är lite av en tradition att komma hit. Det är kul att kolla vad som finns och träffa folk. Men det brukar vara rätt så mycket gamla saker som inte är något att ha.

INGEN HÖJDARE

Torsten Andersson, från Bläsinge, hade precis anlänt till auktionen när Ölandsbladet träffade honom.

– Jag åker hit ibland när man har tid. Det är kul att träffa folk och kolla på grejerna. Men vädret var ingen höjdare idag.

Letar du efter något speciellt?

– Nej inte direkt. Men ser man något speciellt kan det vara läge.

För Emil Gustafsson, från Runsten, är det tradition att åka till vårauktionen.

Annons

– Det är kul att kolla lite och se vilka priserna blir. Jag har inte tänkt att köpa något men man vet aldrig. Man kanske hittar något.

MYCKET FOLK

Auktionsförättaren Håkan Ottosson var nöjd med lördagens auktion.

– Vi var väldigt nöjda, förutom vädret som kunde ha varit bättre. Det var synd att vårvädret inte höll i sig. Men spekulanterna var tåliga och hade bra kläder på sig. I övrigt var det ett stort intresse och bra med folk, säger han och fortsätter:

– Vi brukar ha en på våren och vi siktar på att anordna en som vanligt i höst.

Konkurrensen har ökat för auktionerna och främst från webbsajter. Men Håkan Ottosson tycker inte att intresset har minskat.

– Det är väldigt mycket folk på våra auktioner. Många tycker om att titta på maskiner och kan jämföra dem på ett annat sätt. Här får de träffa kollegor och det väger tungt. För säljarna är det också smidigt. På en auktion får de oftast sälja alla maskiner på en gång. Lägger man ut annonser på internet tar det längre tid, säger han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons