Annons
Nyheter

Ölandsturist häktad för grovt sexbrott

Nyheter • Publicerad 25 april 2006

EKSJÖ/ÖLAND

Den 59-årige smålänningen misstänks för att vid ett par hundra tillfällen förgripit sig på ett barn. Minst en gång skall detta ha skett på Öland.

Annons

59-åringen sitter häktad i Eksjö, på sannolika skäl misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av underårig. Övergreppen skall framför allt ha skett runt om i Småland mellan åren 1998 och 2002 – men också på Öland, vilket mannen gästade som turist för några år sedan.

ÅKLAGAREN FÖRTEGEN

Kammaråklagare Anne-Charlotte Boo känner endast till en enstaka händelse i ärendet som är relaterad till Öland. Av hänsyn till utredningen vill hon dock inte gå in närmare på detaljer, inte ens när eller var på ön det övergreppet skall ha ägt rum.

Åtal skulle ha väckts i morgon, men åklagaren har begärt uppskov för att hinna höra fler personer. Det innebär att mannen troligen kommer att få kvarstanna i häktet till åtminstone den 10 maj.

FOTNOT: De misstänkta övergreppen inträffade innan den nya sexualbrottslagen trädde i kraft, annars hade brotten rubricerats som våldtäkt mot barn.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons