Annons
Nyheter

Ölandsprogram med Anja Kontor

Nyheter • Publicerad 10 juni 2011

SOLLIDEN

I ett avsnitt av Go’kväll i höst kommer vi att få se Sollidens trädgård och följa med Anja Kontor när hon pratar med Stefan Andersson-Junkka som är parkchef på Solliden och Sollidens Slott.

Annons

Sollidens trädgård är ett av fyra program som har anknytning till regionen. Anja Kontor producerar ytterligare två från Öland och ett från Kalmar Slott. Samtliga kommer att sändas hösten 2011 i SVT 1.

Utifrån sitt eget torp på Öland gör Anja ett personligt inredningsprogram som hon beskriver med devisen ”man tager vad man haver”. Hon kommer att jobba vid torpet med olika inredningstips och hämtar inspiration genom besök vid olika lokala platser.

– Grejen är återanvändning och lättillgänglighet, säger hon.

EXKLUSIV INBLICK

Utöver Solliden har hon även besökt en loppis på Öland samt Sjöströms Stenhuggeri. I samband med de två besöken ska hon visa hur man kan pigga upp gamla stolar och hur material från stenhuggeriet kan återanvändas. Programmet från Kalmar Slott kommer handla om dukning. Anja tycker om att visa upp Öland och att använda naturmaterial härifrån till sina inredningsidéer.

I Solliden-programmet kommer den stora och vackra parken och trädgården att visas upp. Och vi kommer också att få en inblick i den privata köksträdgården som i vanliga fall inte visas upp.

– Det är kul att få visa upp den lite exklusivt, lite bakom kulisserna, säger Anja.

VÄLPLANERAT ARBETE

Sollidens parkchef, Stefan Andersson-Junkka tycker också det är roligt att intresse visas för grönytorna runt omkring.

– Ja, det är trevligt att reportaget ska handla om trädgården här.

Annons

Han och sju trädgårdsskötare gör ett välplanerat jobb för att få det att se ut som det gör.

– Där står jag och kämpar med min lilla örtträdgård vid torpet och så kommer jag hit och får se det här, här kan vi snacka om planering, fyller Anja Kontor i.

Carin Svensson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons