Annons
Nyheter

Öländska döms för vapenbrott

Nyheter • Publicerad 2 november 2007

MELLERSTA ÖLAND

En 30-årig kvinna från mellersta Öland döms till 30 dagsböter av hovrätten för vapenbrott. Hovrätten går därmed emot en tidigare friande dom från tingsrätten.

Annons

Tingsrätten frikände den 30-åriga öländskan. Åklagaren Bo Svensson överklagade ärendet till hovrätten.

KOM I BRÅK MED ”EXET”

Det var sensommaren 2006 som kvinnan hamnade i bråk med sin för detta sambo och fick användning för sin sprayburk. Både kvinnan och mannen anmälde varandra för misshandel, men anmälningarna skrevs av. Det gjorde däremot inte vapenbrottet som kvinnan gjort sig skyldig till. Tingsrätten köpte emellertid kvinnans förklaring till innehavet, att hon kände rädsla för sin före detta sambo samt att hon trodde sprayburken innehöll peppar.

BORDE LÄST PÅ BURKEN

Åklagaren Bo Svensson överklagade domen till hovrätten. Hovrätten undanröjer tingsrättens friande dom och dömer i stället kvinnan till böter för brott mot vapenlagen. Hovrätten anser bland annat att innehavaren borde förstå att burken innehåller tårgas, särskilt eftersom det faktiskt står på burken.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons