Annons
Nyheter

Öländsk modell avgjorde i Jönköping

Nyheter • Publicerad 27 augusti 2009

ÖLAND/JÖNKÖPING

Turerna, och den slutliga domen, kring höbalarna i Gårdby har gett avtryck ända uppe i Jönköping.

Annons

Miljökontoret i Jönköpings kommun har i ett föreläggande kring en konflikt, hänvisat till en öländsk modell – att balar inte får staplas på höjden.

Det är Lantbrukarnas affärstidning, ATL, som skriver om en konflikt mellan grannar på Visingsö. Tusentals balar stängde in ett antal sommarstugeägare och när några av balarna gick sönder spreds en ”outhärdlig odör”.

BLICKA MOT ÖLAND

För att få bukt med problemet valde miljökontoret i Jönköpings kommun att blicka mot Öland och ärendet i Gårdby där en lantbrukare staplade en hög balmur, som skymde sommarstugeägares havsutsikt. Miljödomstolen fattade under sommaren beslutet att balarna i Gårdby inte fick staplas på höjden, och det är detta som har väglett Jönköpings miljökontor till beslutet att samma regel ska gälla där.

MALIN MARKLUND

malin.marklund@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons