Annons
Nyheter

Öländsk gasborrningsprotest  

Nyheter • Publicerad 13 augusti 2013

Det folkliga motståndet mot Gripen Gas och Oils planer på att borra efter fossil gas i Ölands skifferlager är i hög grad levande. Protestlistor fylls fortfarande i och den aktionsgrupp som leder motståndet är aktiv. Den senaste manifestationen ägde rum i Mellby Ör Inn i lördags kväll.

Det var en manifestation full av musik och god mat, uppblandad med doser av eldande information om borrningarnas faror och meningslöshet. För musiken stod fyra olika musikerkonstellationer som 0året, då 300 personer trivselträngdes, men uppslutningen var ändå aktningsvärd.

Annons

För informationen stod – ett långt namn! – Aktionsgruppen Mot Fossilgasutvinning på Öland (AMFÖ). Gruppen har valt att inte vara förening utan jobbar mera informellt. Men en sammankallande har gruppen naturligtvis, och det är Eva Öberg, som också inledde informationen.

- Visst finns det gas i den öländska berggrunden, men den ringa mängden gör att den inte är kommersiellt utvinningsbar. Att provborra med de metoder som man planerar att använda skulle innebära en stor risk för vårt grundvatten.

ANDERS MARELL

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons