Annons
Nyheter

Ölands Djurpark skyller på Arvid

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2009

Det var sex-årige Arvid och hans pappas eget fel att Arvid skadade sig allvarligt i Ölands Djurparks vattenrutschkana. Så säger ledningsgruppen för Ölands Djur- och Nöjespark som under lördagen behandlade ärendet med den sexårige pojken under ett extrainsatt möte.

– Uppskyltade regler som gäller för den attraktionen fanns på plats. Dessa har enligt egna uppgifter inte följts vid pojkens och pappans åktur, skriver ledningsgruppen i ett pressmeddelande.

Annons

Det var förra lördagen som sex-årige Arvid Petersson från Överum skadade sig allvarligt i en av djurparkens vattenrutschkanor.

Arvids ben hamnade över kanten och kanans plexiglas skar genom hans ben. I tre timmar fick specialistläkare arbeta med pojkens skador. Ändå befaras att Arvid kommer att få bestående men av olyckan.

Det faktum att sex-åringen satt i knät på sin pappa under rutschkaneturen orsakade olyckan, anser man från djurparkens sida ha orsakat utgången.

ILLA BERÖRDA

I ledningsgruppen är man illa berörda av pojkens skada, men vill samtidigt tydligt bemöta den kritik som framförts av föräldrarna genom både lokal- och rikspress.

– Våra utbildade badvärdar agerade omedelbart, samtidigt som de via internradion larmade mer personal som gav första hjälpen. Ambulans tillkallades direkt. I väntan på den assisterade vår personal med tryckförband på skadan och hade en bår till hands.

– Den aktuella attraktionen är besiktigad enligt gällande regler och den okulära besiktning som polismyndigheten gjorde visade inga brister, varför attraktionen togs i bruk igen, skriver Djurparken i sitt pressmeddelande.

– I väntan på eventuella nya utredningar har vi för närvarande inga andra kommentarer, avslutar Ölands Djurpark sitt pressmeddelande.

FÖRÄLDRAR UPPRÖRDA

Föräldrarna till Arvid upprörs av Ölands Djurparks pressmeddelande.

Annons

– Vi såg inga skyltar. Och om det nu har funnits skyltar så har de i alla fall inte varit tydliga, säger Eva Petersson, som påpekar att det är vanligt att barn åker tillsammans med sina föräldrar i rutschkanor.

I morgon ska lille Arvid få benet omgipsat och skadan omsedd.

Föräldrarnas bild av vad som inträffade förra lördagen stämmer inte överens med den som Ölands Djurpark presenterar.

Den välorganiserade hjälpinsatsen i samband med olyckan, menar föräldrarna är en bluff.

– Det var kaos. Ingen visste var dom skulle göra och tryckförband? Det var ju våra egna handdukar vi fick använda, säger Eva Petersson.

EFTERLYSER VITTNEN

Nu efterlyser mamman vittnen till olyckan.

– Här var föräldrar som hysteriskt försökte få tag i sina barn för att hindra dem att åka i rutschkanan när de såg vad som hänt, fantastiskt mammor och pappor som hjälpte till efter olyckan, berättar Eva Petersson.

PETER BOSTRÖM

peter.bostrom@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons