Nyheter

Ölands Choklad bäst i klassen

Nyheter • Publicerad 4 juni 2014

I veckan kom White Guide Café, där den kända restaurangguiden har bedömt ett stort antal caféer över landet. Ölands Choklad får bästa betyget i regionen.

"En intressant och väl genomförd prestation på hög nivå" är en del av motiveringen till det omdöme som Ölands Choklad får i White Guide Café. Caféet i Färjestadens hamn har fått 31 poäng av 34 möjliga inom sektionen Mycket God Klass, där man även har kravet på att gästen ska uppleva ett café som tillhör de bästa i sin del av Sverige.

Vem bedömer kvaliteten på ett café?

– Förra året märkte vi att det var ett par gäster som satt med papper och penna medan de fikade. Efter några månader fick vi beskedet att vi hade kommit med i White Guide.

Det säger Magnus Bremerfors som är en av dem som driver Ölands Choklad.

– Men i år såg vi aldrig till några och var lite nervösa. Kanske skulle vi inte få samma goda betyg i år. Desto roligare när vi blev uppringda häromdagen.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.