Annons
Nyheter

Öland kan bli en del i ett marint resurscentrum

Nyheter • Publicerad 1 mars 2013

 

Lysekils Högskolecentrum i Bohuslän planerar att skapa ett marint resurscentrum med Öland och kustorter i Polen, Litauen och Lettland.

Annons

– Vi har hos Svenska Institutet ansökt om tre miljoner kronor fördelat på tre år för att bygga ett resurscentrum med inriktning mot marina näringar, säger Per Svensson vid högskolecentret till Lysekilsposten.

Och gå planerna i lås blir Tore Johnsson i Böda, vice ordförande i Sveriges Fiskares Riksförbund, Ölands representant i projektet.

I artikeln påpekas att Öland och Lysekil har mycket gemensamt, och då framförallt kustanknytningen och sommarturismen.

– Likheterna är många och därför vill vi gå samman och skapa resurscentra mot näringar som har anknytning till vatten och hav. Även kustorter i Polen, Litauen och Lettland har stora likheter med Öland och meningen är att samarbete ska skapas dels mellan kustorter i Östersjön och dels Lysekil som är en rent marin representant våd Västerhavet, säger Per Svensson till tidningen.

Ett inledande möte mellan parterna hölls den 11–12 februari på Strand Hotell i Borgholm och ytterligare ett möte ska hållas den 14 mars.

 

 

Läs mer i lördagstidningen

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons