Nyheter

”Okänd” TV-mast i Ramsättra byggs ut

Nyheter • Publicerad 7 maj 2009

Närmast i smyg har Teracom placerat en tv-sändare i Ramsättra för det digitala marknätet.

– Den har varit igång ett tag, men det är inte många som vet om det, säger Mats Gustavsson på Björnes TV-Magasin i Borgholm.

Ramaskriet från tiden då de analoga TV-sändningarna över Öland övergick till digitala sändningar och få hade vettig bild i rutan har måhända tystnat. Vid rejäla högtryck hörs dock ekot från förr och Teracom har satt in motåtgärder.

En sådan finns i Köpingsviks-området. Närmare bestämt vid sopstationen efter Ramsättra-vägen.

Resultatet påstås vara sisådär.

– De som känner till sändaren i Ramsättra och riktat om har nog inte märkt någon större förändring. Ramsättra-sändaren är svag och når som längs någon mil, säger Mats Gustavsson på Björnes TV-Magasin i Borgholm.

– Men, som sagt, det är inte många som vet om sändaren. Att den finns där står på Teracoms hemsida, men hur många är inne och läser på den sidan?

Gustavssons råd:

– Det är fortfarande parabol som gäller på Öland.

I mitten av juni ska, enligt Teracoms planering, sändarna i Löttorp och Ramsättra byggas ut med ytterligare kanaler.

– Tittare med vanlig tv-antenn kommer att få tillgång till ett ökat betal-tv-utbud från Boxer samt den fria tv-kanalen Axess-tv, sägs det på Teracoms hemsida.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.