Annons
Nyheter

Oinbjuden gäst rensade plånboken

Nyheter • Publicerad 16 april 2012

STORA FRÖ

När målsäganden kommer tillbaka till tältet ser han två ben sticka ut ur öppningen. En 32-årig man från Södertälje är i full fart att rensa hans plånbok.

Annons

En 32-årig man från Södertälje har dömts för stöld och narkotikabrott. Det var under Öland Roots för två år sedan som gärningarna inträffade.

Målsäganden och hans kompis lämnade tältet för en stund. I tältet fanns värdesaker och en sovande flickvän. När målsäganden kom tillbaka såg han två ben sticka ut ur öppningen på tältet. De tittade in och såg en kille rota bland deras saker. De skrek åt killen och undrade vad han höll på med. Killen tog till flykten och sprang mot stranden.

KÄNDE ÅNGER

De sprang efter men killen försvann. En stund senare såg de honom återigen i närheten av tältet och då kunde ordningsvakterna gripa honom.

32-åringen erkänner att han stal 500 kronor men det var inte hans uppsåt från början. Det regnade varpå han sökte skydd i tältet och hittade en plånbok.

Efter flykten blev han ångerfull och hävdar att han gick tillbaka till tältet för att återlämna pengarna. Tingsrätten anser att med hänsyn till tillvägagångssättet är gärningen att bedöma som stöld och döms därför för det.

Vid gripandets visade det sig att han var narkotikapåverkad och döms också för ringa narkotikabrott.

MÅTTLIGT STRAFF

Den samlade brottsligheten har ett straffvärde som motsvarar ett kortare fängelsestraff. Men av utredningen framgår det att 31-åringen är drogfri samt att något tydligt övervakningsbehov inte behövs. Dessutom ligger de aktuella brotten nästan två år tillbaka i tiden.

Med hänsyn till detta tycker tingsrätten att 31-åringen ska få villkorlig dom i förening med måttligt bötesstraff som påföljd.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons