Annons
Nyheter

Nytt miljonregn över Öland

Nyheter • Publicerad 19 augusti 2013

 

ÖLAND

Annons

Borgholm och Mörbylånga går i väntans tider.

– För vår del handlar det om drygt nio miljoner kronor i återbetalning av AFA-pengar, säger Borgholms ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg.

Förra året betalade AFA Försäkring tillbaka 11,7 miljarder kronor till arbetsgivare inom kommun– och landstingsektorn, detta efter för stora inbetalningar åren 2007 och 2008.

Återbetalningen till Borgholm fick ett rekordstort minus att bli något mindre, drygt nio miljoner kronor i oväntade AFA-pengar gjorde att underskottet stannade vid minus 8,7 miljoner kronor.

Nu väntas nya återbetalningar från AFA. Även 2005 och 2006 betalade arbetsgivarna in ”för mycket” i sjukförsäkringssystemet.

– Ett definitivt från AFA:s styrelse ska komma i början av oktober, men det verkar redan nu ganska säkert att de fattar beslut om återbetalning, "alla” räknar med det, säger Lars-Gunnar Fagerberg, ekonomichef i Borgholms kommun, och tror att det obudgeterade tillskottet når förra årets nivå.

– Det ska handla om drygt nio miljoner kronor, det ska ligga på samma nivå som 2012.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons