Annons
Nyheter

Nytt bostadsområde tar form

Nyheter • Publicerad 20 juni 2011

FÄRJESTADEN

Det blivande bostadsområdet öster om Södra Sandåsgatan börjar ta form.

Annons

– Det här blir ett otroligt spännande område, säger Johan Gustafsson (M), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

För tre år sedan var detaljplanen ute på en markanvisningstävling, som vanns av Kärnhem, Smålandsvillan och Myresjöhus. Tillsammans med kommunen har de nu arbetat fram planen för 140 bostäder; lägenheter, villor och radhus. I tisdags fattade Mörbylånga kommuns samhällsbyggnadsutskott beslut om att godkänna planen för vidare beredning.

– Det är en mycket spännande plan. Bland annat kommer dagvattnet vara synligt i området, genom snygga lösningar, säger Johan Gustafsson.

INTE OFFENTLIGT

Kommunens arkitekt Ylva Hammarstedt förklarar att dagvattnet kommer att ledas genom en öppen kanal och samlas upp i tre olika dammar.

– Det handlar om att fördröja och till viss mån rena vattnet, förklarar Ylva Hammarstedt.

Eftersom planen inte är formellt antagen så utgör alla ritningar fortfarande arbetsmaterial och är därmed inte offentliga ännu.

– Men det är helt underbara lösningar, med mycket grönområden. Det här kommer att bli ett strövområde för hela Färjestaden. Sedan är det förstås inte säkert att det blir så som det ser ut nu, säger Johan Gustafsson.

Närmast ska planen godkännas av kommunstyrelsen, innan den kan gå ut på samråd.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons