Nyheter

Nyordning på Halltorps Gästgiveri

Nyheter • Publicerad 2 augusti 2013

Gästgiveriets vd, Anders Klevsand, tror att det i förlängningen kan leda till ytterligare förbättringar för hotellet, restaurangen och restaurangskolan. Jörgen Rasmussen har varit ett ansikte utåt, jobbat mycket med att marknadsföra gästgiveriet och för användandet av lokala råvaror. Han har också med glädje och inspiration deltagit i undervisning och utveckling av skolans elever.

Nya duktiga människor har redan knutits till verksamheten och Anders Klevsand tror att det kan vara utvecklande för gästgiveriet. Samtidigt poängterar han att alla ägarna är överens om att det som nu sker är det bästa för företaget. Något som även Jörgen och Helen Rasmussen instämmer i.

– Vi (delägarna, reds. anm.) har lite olika uppfattning om saker och ting, säger Jörgen och fortsätter, men vi tycker själva, Helen och jag, att lösningen vi kom fram till nu är den bästa.

Ändå tycker han det är lite tråkigt, han har lagt ner mycket jobb i Halltorp och han kommer framför allt att sakna arbetet med de lokala råvaruleverantörerna och med eleverna. Det är de två saker han brinner mest för och som han gärna skulle vilja fortsätta jobba med på något sätt.

– Jag hjälper Halltorp med catering vid bröllop ett tag till, augusti och september ungefär.

För övrigt har Helen och Jörgen inga bestämda planer. För första gången på omkring 20 år är Jörgen ledig på sommaren så just nu njuter de av familjesamvaro.

– Det ger en tid att tänka lite också, och det är bra, säger Jörgen.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.