Annons
Nyheter

Nybyggare göre sig ej besvär

Nyheter • Publicerad 12 februari 2007

RUNSBÄCK

Ett 20-tal fastighetsägare i Runsbäck riktar stark kritik mot Mörbylånga miljö- och byggnadsförvaltnings förslag till detaljplan för Igelkärret i Runsbäck.

Annons

– Vi undertecknade kräver därför samstämt att fortsatt planläggning av den föreslagna marken skall upphöra, skriver de 20-talet fastighetsägarna.

Fastighetsägarna räknar upp en rad argument som stöd för sin sak: Det finns inga bra vägalternativ och således heller ingen säker skolväg. Planprogrammet beskriver området som ett villakvarter med lantlig karaktär, vilket de besvikna fastighetsägarna anser försvinner om cirka 17 nya villor blir verklighet.

– De fastigheter som i dag finns längs Bymans väg och Hagvägen/Lövskogsvägen har tillkommit under helt andra förutsättningar, vilande under denna fridfulla ”lantliga karaktärs vingar”, skriver de irriterade fastighetsägarna i Runsbäck.

Vidare anses den besvärliga vattensituationen i området vara skäl nog för att stoppa vidare exploatering. Vad händer med allt dagvatten i det sanka området, undrar fastighetsägarna och efterlyser bland annat en lantmäteriförrättning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons