Nyheter

Nya Möllstorpsgatan på väg

Nyheter • Publicerad 2 februari 2010

FÄRJESTADEN

Den har varit på gång sedan 1972.

Kanske är det världens längsta påfartssträcka?

Men nu tycks nya Möllstorpsgatan verkligen vara på gång!

Visst, det låter otroligt för Färjestadenborna, men det är sant.

Redan när Ölandsbron invigdes 1972, för 38 år sedan, fanns den nya Möllstorpsgatan med i de kommunala planerna.

– Vår tidsplan, om kommunen sedan har pengar, är att vi ska komma igång och bygga redan nästa vinter, säger Bengt Johansson, projektledare vid Mörbylånga kommun

I och med att länsstyrelsen i fredags fattade beslut enligt kulturminneslagen om att godkänna en särskild utredning för vägsträckan har det 38-åriga projektet hastigt aktualiserats.

TUFF VINTER

Den särskilda utredningen kommer att utföras av Kalmar läns museums arkeologer. Kostnaden för utredningen beräknas uppgå till 126 994 kronor.

– Nu har vi ju en tuff vinter, men vi hoppas kunna komma igång med undersökningen så fort tjälen går ur jorden, säger Bengt Johansson.

Den nya Möllstorpsgatan ska leda trafiken från industriområdet och Svampområdet med alla dess villor till Ölandsbroleden.

Mörbylånga kommun har nått uppgörelser med alla markägare utom en.

Bengt Johansson påpekar att det först handlar om att färdigställa ett underlag och att det därefter är upp till politikerna att fatta definitivt beslut.

– Till sommaren ska vi kunna ha ett underlag för våra politiker att ta ställning till, tror Bengt Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.