Annons
Nyheter

Nya förvaltare för Köpstaden

Nyheter • Publicerad 24 november 2008

FÄRJESTADEN

Organisationen kring Ölands Köpstad ändras. Ny förvaltare blir Pronorida, vilket är ett nytt rådgivningsföretag som har mycket starka band till Ölands Köpstads danska ägare EjendomInvest AB.

Annons

Tidigare förvaltarna Jones Lang LaSalle byts ut. Jones Lang LaSall beskrivs mer som något av administratörer.

– Det här känns bra. Jag tror att den nya organisationen kan ta tag i saker som fastnat, säger Michael Friberg, centrumledare för Ölands Köpstad.

Pronordias affärsidé är att utveckla de fastigheter som Ejendom köpt på sig i bland annat Sverige. Det handlar framför allt om handels- men också bostadsfastigheter.

DANMARK, FINLAND, SVERIGE

Männen bakom Pronorida är Jörgen Skogvaard Vind, tidigare fastighetsdirektör på EjendomsInvest i Danmark, Erik Lönnfeldt, tidigare vd för finska EjendomInvest och Jörgen Lindström, tidigare vd för EjendomInvest i Sverige.

Att danska ägarna på så sätt också kommer närmare Ölands Köpstad är något som betraktas som butikerna i köpcentrat ser som positivt. Det handlar som förvaltare inte bara om att förhandla med hyresgäster utan också arbeta med exempelvis föra dialoger med myndigheter och att skapa förutsättningar för bygglov.

ARBETAR EN FÖR UTBYGGNAD

I dagarna har Pronorida slutit ett avtal med RSD Retail & Shopping Centre Development AB, vilka arbetar med att utveckla och besätta köpcentrum.

– Det här tänket har väl inte riktigt funnits förut. Det handlar om att se till att optimera det som finns, plus att arbeta för en tillbyggnad, säger Michael Friberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons